Algemeen

Hoe kan ik energie besparen in mijn huurwoning?

Energiebesparende maatregelen in huurwoningen

Uw verhuurder is verantwoordelijk voor grote energiebesparende aanpassingen aan uw huurwoning. Bijvoorbeeld voor de isolatie van het dak. Wilt u weten of uw huurwoning energiezuiniger kan worden gemaakt? Neem hierover dan contact op met uw verhuurder.

De energieprestatie van uw woning telt mee in de berekening van huurpunten. Hoe zuiniger de huurwoning, hoe meer huurpunten en hoe hoger de maximale huurprijs. Dit moet verhuurders stimuleren te investeren in energiebesparende maatregelen.

Energiebesparende tips voor huurders

U kunt als huurder ook zelf energie besparen door verstandig om te gaan met energie. U kunt bijvoorbeeld de verwarming lager zetten of apparaten uitzetten als u ze niet gebruikt. Milieu Centraal heeft meer energiebesparende tips.

Slimme meters geven inzicht in energiegebruik

Een slimme meter kan u helpen om energie te besparen. Met een slimme meter kunt u elke 2 maanden van uw energiebedrijf een overzicht ontvangen van uw energieverbruik en de geschatte kosten.

Wilt u dagelijks inzicht in uw energieverbruik? Koppel dan een energieverbruiksmanager aan uw slimme meter. Een overzicht van producten en diensten ziet op www.energieverbruiksmanagers.nl.

U hoort via uw verhuurder wanneer u een slimme meter krijgt.

Check via energielabel hoe energiezuinig uw woning is

Bent u van plan een woning te huren? Controleer of deze woning een energielabel heeft. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is. Op het label vindt u ook informatie over energiebesparende maatregelen die u kunt nemen.

Energiebesparende tips voor verhuurders

Wilt u als verhuurder een woning energiezuiniger maken? Met de Energiebesparingsverkenner kunt u nagaan wat de mogelijkheden zijn.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Hoe kan ik energie besparen in mijn huurwoning?

Download: HTML | CSV | Excel | JSON