Algemeen

Kan ik een energieleverancier kiezen bij blokverwarming of stadsverwarming?

Verschil tussen stadsverwarming en blokverwarming

Stadsverwarming gebruikt restwarmte die vrijkomt bij de opwekking van elektriciteit in elektriciteitscentrales, of restwarmte van bedrijven. Deze restwarmte kan water verwarmen. Zo worden woningen verwarmd en voorzien van warm kraanwater.

Bij blokverwarming verwarmt een gezamenlijke warmtebron een heel blok huizen of een appartementencomplex. Dat  ook een gezamenlijke aansluiting op het stadsverwarmingsnet zijn.

Geen keuze warmteleverancier stadsverwarming

Bij stadsverwarming en blokverwarming kunt u uw warmteleverancier niet zelf kiezen. Er is namelijk geen landelijk netwerk zoals bij elektriciteit en gas.

Problemen met tarief stadsverwarming

Bent u het niet eens met het tarief dat u moet betalen? Dan kunt u het energiebedrijf schriftelijk om uitleg vragen. Komt u er samen niet uit, neem dan contact op met de Geschillencommissie Energie en Water.

Warmtewet: meer toezicht en niet duurder dan gas

Op 1 januari 2014 is de Warmtewet in werking getreden. Door de Warmtewet is er meer toezicht op de leveranciers van stadsverwarming en blokverwarming. Ook geldt er een maximumtarief. Het maximumtarief zorgt ervoor dat u niet meer betaalt dan iemand die een cv-ketel op gas heeft.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Krijg ik een vergoeding bij een stroomstoring?
Kan mijn energieleverancier de levering van energie afsluiten als ik niet betaal?
Wanneer krijg ik mijn energierekening en hoe is die opgebouwd?

Externe artikelen
Dimosia Epichirisi Ilektrismou

Download: HTML | CSV | Excel | JSON