Algemeen

Hoe kan ik energie besparen in mijn koopwoning?

Tips om uw huis energiezuiniger te maken

U kunt in uw huis energie besparen door bijvoorbeeld uw woning te isoleren of  te kiezen voor een moderne HR 107-combiketel. Milieu Centraal heeft een overzicht van energiebesparende maatregelen bij u thuis.

Ook op Verbeteruwhuis.nl ontdekt u welke energiebesparende maatregelen voor uw woning geschikt zijn. U leest wat de eenmalige kosten ervan zijn en wat het u oplevert in uw portemonnee.

Heeft u specifieke vragen over energiebesparing bij u thuis of bewonersinitiatieven op dit gebied? Neem dan contact op met een lokaal of regionaal energieloket.

Financiering energiezuinig huis

Voor energiebesparende maatregelen aan uw woning kunt u soms gebruik maken van subsidies, leningen of andere regelingen:

  • Goedkope lening afsluiten

    U kunt een lening afsluiten voor energiebesparende maatregelen. Dit kan bijvoorbeeld bij het Nationaal Energiebespaarfonds. U kunt daar een 'energiebespaarlening' met lage rente aanvragen voor bedragen van € 2.500 tot 25.000. De looptijd is 7 of 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening.
  • Subsidies van gemeenten

    Sommige gemeenten bieden subsidie aan voor energiebesparende maatregelen. Kijk op de website van uw gemeente of op www.energiesubsidiewijzer.nl.
  • Meefinancieren met hypotheek

    U kunt energiebesparing ook meefinancieren in uw hypotheek. Vraag uw hypotheekverstrekker of bank naar de voorwaarden.

Slimme meter geeft inzicht in energieverbruik

Een slimme meter kan u helpen om energie te besparen. Met een slimme meter kunt u elke 2 maanden van uw energiebedrijf een overzicht ontvangen van uw energieverbruik en de geschatte kosten.

Wilt u dagelijks inzicht in uw energieverbruik? Koppel dan een energieverbruiksmanager aan uw slimme meter. Een overzicht van producten en diensten ziet op www.energieverbruiksmanagers.nl.

Heeft u nog geen slimme meter? Uw netbeheerder kan u vertellen wanneer u een slimme meter krijgt.

Check energielabel bij aankoop woning

Bent u van plan een woning te kopen? Aan het definitieve energielabel kunt u zien hoe energiezuinig deze woning is. Op het label vindt u ook informatie over energiebesparende maatregelen die u kunt nemen. Controleer zelf wat het energielabel van uw woning is.


Informatie over dit hoofdstuk
Datum laatste aanpassing: 2015-07-22 13:26:29
Licentie: CC0 1.0 Universal
Taal: nl-NL

Meer over dit onderwerp
Hoe kan ik energie besparen in mijn koopwoning?

Download: HTML | CSV | Excel | JSON